GalleriaKolmen rodun ystävyysottelu 1999Kuvassa Matti Mikkanen ja Tärpin Peni, ystävyysottelun voittaja 1999 kiertopalkinnon ja muiden palkintojen kanssa.
Pohjois-Savon Dreeverikerholla on ollut vuodesta 1990 lähtien ystävyysottelu, johon osallistuvat kolme ajavaa rotua: beagle, dreeveri ja suomenajokoira.
Ottelu on epävirallinen ja avoin kaikille luokkaan katsomatta. Kokeeseen osallistuu kustakin rodusta kaksi koiraa. Koe on vuosittain kiertävä ja sen järjestää vuorollaan Pohjois-Savon Ajokoirayhdistys ry, Pohjois-Savon Beagleyhdistys ry ja Pohjois-Savon Dreeverikerho ry. Koe suoritetaan aina järjestävän yhdistyksen avoimen luokan ajokoesäännöillä.
Ystävyysottelu pidettiin aluksi syyskuun alkupuolella, mutta viisi vuotta sitten ajankohta muutettiin elokuun viimeiseksi viikonlopuksi.
Ottelun on voittanut dreeveri viisi kertaa, suomenajokoira kolme kertaa ja beagle kaksi kertaa. Vuonna 1999 ottelun voitti Matti Mikkasen dreeveri Tärpin Peni, ottelun järjestäjänä oli Pohjois-Savon Dreeverikerho ry. Ylituomarina oli Jouko Savolainen ja tapahtuma pidettiin Kaavin Maarianvaarassa. Ensi vuonna ottelun järjestäjänä on Pohjois-Savon Beagleyhdistys ry ja yhteistyötä jatketaan hyvässä kennelhengessä toisten ajavienrotujen harrastajien kanssa.